MerlinMerlina | Eerste Consult
Het eerste consult bestaat uit een intake. Ik wil tijdens het eerste consult een zo compleet mogelijk beeld vormen van jullie kind en zijn of haar omgeving. Ik zal daarom tijdens de intake onder andere een aantal vragen met jullie doornemen. Bijvoorbeeld, of jullie kind al behandelingen heeft ondergaan voor de klacht. Zo ja, welke behandelingen waren dat en hebben deze geholpen? Andere vragen gaan over de zwangerschap en de bevalling, en of er bepaalde ziekten in de familie voorkomen. En daarnaast, wat zijn jullie eigen ideeën en verwachtingen? In sommige gevallen zal ik een gericht lichamelijk onderzoek bij het kind verrichten om zo de klacht beter te begrijpen.
MerlinMerlina Integratieve geneeswijzen voor kinderen
32
page-template-default,page,page-id-32,page-child,parent-pageid-9,edgt-cpt-2.0.2,mikado-core-2.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa child-child-ver-1.0.0,homa-ver-3.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,transparent_content,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive

Eerste Consult

Hoe ga ik te werk

     Het eerste consult bestaat uit een intake. Ik wil tijdens het eerste consult een zo compleet mogelijk beeld vormen van jullie kind en zijn of haar omgeving.

 

Ik zal daarom tijdens de intake onder andere een aantal vragen met jullie doornemen. Bijvoorbeeld, of jullie kind al behandelingen heeft ondergaan voor de klacht. Zo ja, welke behandelingen waren dat en hebben deze geholpen? Andere vragen gaan over de zwangerschap en de bevalling, en of er bepaalde ziekten in de familie voorkomen. En daarnaast, wat zijn jullie eigen ideeën en verwachtingen?

In sommige gevallen zal ik een gericht lichamelijk onderzoek bij het kind verrichten om zo de klacht beter te begrijpen.

Aan de hand van deze intake ga ik dan samen met jullie kijken wat ik voor jullie kan betekenen.

De mogelijkheden zijn:

› Een vervolg consult / gesprek
› Een behandeling door mijzelf
› Een verwijzing naar een collega van de reguliere zorg
› Een verwijzing naar een collega van de complementaire zorg
› Geen vervolg nodig of gewenst

 

Tijdens het eerste consult vraag ik om jullie toestemming voor een eventuele behandeling. Indien nodig, zal ik daarnaast ook om jullie toestemming vragen om met collega’s te overleggen en gegevens uit te wisselen.  Deze samenwerking tussen zorgverleners, wanneer geïndiceerd, is voor mij wezenlijk in een integratieve benadering.