MerlinMerlina | Werkwijze MerlinMerlina
MerlinMerlina is een praktijk voor Integratieve Geneeswijzen gericht op kinderen. Wat is Integratieve Geneeskunde? Integratieve Geneeskunde is de stroming binnen de geneeskunde die de reguliere geneeskunde en de alternatieve of complementaire geneeswijzen bij elkaar brengt. Door het toepassen van Integratieve Geneeskunde kijkt men naar alle aspecten van ziekte en gezondheid en dus naar het hele kind. De reguliere geneeskunde houdt zich, over het algemeen, bezig met klacht (symptoom) bestrijding. Hierbij zie je vaak dat klachten terugkomen of dat er andere klachten ontstaan. Dit kan gebeuren doordat de onderliggende oorzaak van de klacht of ziekte niet is weggenomen.
Toepassen Integratieve Geneeskunde alle aspecten ziekte gezondheid van het kind
9
page-template-default,page,page-id-9,page-parent,edgt-cpt-2.0.2,mikado-core-2.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa child-child-ver-1.0.0,homa-ver-3.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,transparent_content,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Werkwijze

MerlinMerlina is een praktijk voor Integratieve Geneeswijzen gericht op kinderen

     Wat is Integratieve Geneeskunde?

 

     Integratieve Geneeskunde is de stroming binnen de geneeskunde die de reguliere geneeskunde en de alternatieve of complementaire geneeswijzen bij elkaar brengt. Door het toepassen van Integratieve Geneeskunde kijkt men naar alle aspecten van ziekte en gezondheid en dus naar het hele kind.

 

De reguliere geneeskunde houdt zich, over het algemeen, bezig met klacht (symptoom) bestrijding. Hierbij zie je vaak dat klachten terugkomen of dat er andere klachten ontstaan. Dit kan gebeuren doordat de onderliggende oorzaak van de klacht of ziekte niet is weggenomen.

De complementaire geneeswijzen stellen dat klachten een uiting zijn van een verstoord evenwicht in het lichaam. Zij richten zich vooral op de onderliggende oorzaak van een klacht en bestrijden niet maar herstellen een evenwicht. Een alternatieve benadering kan bij acute klachten soms niet toereikend zijn, bijvoorbeeld als een kind geopereerd moet worden.
Beide geneeswijzen hebben dus belangrijke mogelijkheden maar als zij op zichzelf staan ook beperkingen. Samen vullen zij elkaar aan, tot een waardevol en effectief geheel.

 

Vanuit deze integratieve visie maak ik gebruik van mijn kennis van zowel de reguliere geneeskunde, als de complementaire geneeswijzen, om het kind zo volledig mogelijk te helpen.


Hieronder kun je lezen hoe ik te werk ga in mijn praktijk:

MerlinMerlina SterEerste Consult
MerlinMerlina SterConsulten
MerlinMerlina SterBehandelingen
MerlinMerlina SterVerwijzing