MerlinMerlina | Reiki
Reiki is een energetische geneeswijze. Bij Reiki wordt gebruik gemaakt van wat men de levensenergie noemt. Dit is de energie die volgens de Oosterse geneeswijzen overal in en om ons heen aanwezig is. De levensenergie zorgt ervoor dat wij kunnen leven, dat wij kunnen ademen, dat onze harten kloppen en dat samen met ons alle levende organismen op deze aarde kunnen bestaan. Het is de energie achter het bestaan.
Reiki
37
page-template-default,page,page-id-37,page-child,parent-pageid-34,edgt-cpt-2.0.2,mikado-core-2.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa child-child-ver-1.0.0,homa-ver-3.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,transparent_content,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

REIKI

reiki-in-kanji
     Reiki is een energetische geneeswijze. Bij Reiki wordt gebruik gemaakt van wat men de levensenergie noemt. Dit is de energie die volgens de Oosterse geneeswijzen overal in en om ons heen aanwezig is. De levensenergie zorgt ervoor dat wij kunnen leven, dat wij kunnen ademen, dat onze harten kloppen en dat samen met ons alle levende organismen op deze aarde kunnen bestaan. Het is de energie achter het bestaan.

 

In de energetische geneeswijzen wordt ervanuit gegaan dat klachten en ziekten uitingen zijn van geblokkeerde levensenergie. Door middel van handposities op het lichaam laat de Reiki-behandelaar de levensenergie weer naar het lichaam van kind of ouder stromen, naar daar waar de energie geblokkeerd geraakt was.

 

We weten dat het lichaam een zelf genezend vermogen bezit. Onze cellen zijn in principe op evolutie, voortgang en dus genezing geprogrammeerd. Kijk maar naar een wond, die geneest ook vanzelf. Reiki ondersteunt op zachte wijze het zelf genezend vermogen van het lichaam. Het lichaam komt in een diepe staat van ontspanning, waardoor de processen die nodig zijn voor genezing weer in gang gezet kunnen worden.

 

Reiki ondersteunt niet alleen ons fysieke lichaam maar ook ons mentale/ cognitieve lichaam. Het kan dus zowel ingezet worden bij fysieke klachten als ook voor psychische uitingen in allerlei vormen.