MerlinMerlina | Emotional Freedom Techniques
Emotional Freedom Techniques (EFT) is een techniek die werkt op cognitief niveau (ook wel het denken) van de hersenen, maar ook op het energetisch niveau van ons lichaam. Zie behandelingen. EFT berust zich op de bevinding dat “de oorzaak van alle negatieve emoties een verstoring is van je energiesysteem”.
Emotional Freedom Techniques
39
page-template-default,page,page-id-39,page-child,parent-pageid-34,edgt-cpt-2.0.2,mikado-core-2.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa child-child-ver-1.0.0,homa-ver-3.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,transparent_content,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive

EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUES

(EFT)

     Emotional Freedom Techniques (EFT) is een techniek die werkt op cognitief niveau (ook wel het denken) van de hersenen, maar ook op het energetisch niveau van ons lichaam. Zie behandelingen.

 

EFT berust zich op de bevinding dat “de oorzaak van alle negatieve emoties een verstoring is van je energiesysteem”.

 

EFT heeft als doel om energieblokkades, die anders zouden kunnen leiden tot klachten of ziektes, op te heffen. Om dit te bewerkstelligen maakt EFT gebruik van een aantal elementen.

  • Door zachtjes op bepaalde punten van het lichaam te kloppen werkt EFT rechtstreeks op de energiebanen van het lichaam (ook wel gekend in de acupunctuur als meridianen).
  • Door tijdens het kloppen de gewaarwordingen in het lichaam te benoemen, ontkoppelt EFT stressvolle prikkels uit het verleden van de huidige reactie van het lichaam.
  • Verder werkt EFT op ingenieuze wijze op cognitief niveau op de zich herhalende negatieve gedachtenpatronen die bij iemand zijn ontstaan. Die negatieve gedachten kunnen op hun beurt energieblokkades veroorzaken en hiermee klachten of ziektes tot gevolg hebben. Met EFT kun je door het simultane voelen, kloppen en benoemen, de hersenen daar waar nodig voorzichtig herprogrammeren om negatieve patronen te doorbreken.

 

Deze volledige benadering van een energetische blokkade maakt EFT naar mijn ervaring tot een effectieve ondersteuning bij allerlei klachten en ziektes, zowel geestelijk (zoals bijvoorbeeld angsten of gedragsproblemen) alsook bij fysieke aandoeningen.